7 Ekim 2015 Çarşamba

Yulaf Ezmesi Tüketerek Kilo Verin Zayıflayın

Yulaf Ezmesi Tüketerek Kilo Verin Zayıflayın
Yulaf ezmesi kilo vermenize yardımcı olan mucize besinlerden bir tanesidir. Süt ve meyvelerle tatlandırarak tüketirseniz harika bir rejim yemeği olur. 

İşte yulaf ezmesinin faydaları:

  • İçinde bulunan lif sayesinde uzun süre tok kalmanızı sağlar.
  • Kan şekerini dengeler.
  • Vücudun şeker ihtiyacını denetler.
  • Metabolizmayı hızlandırır.
  • Sindirime yardımcı olur.
  • Kilo kontrolünü sağlar. 


Zayıflatan Metabolizma Hızlandıran Diyet Meyveli Yulaf Ezmesi Tarifi

Zayıflatan Metabolizma Hızlandıran Meyveli Diyet Yulaf Ezmesi Tarifi
Malzemeleri: 

  • Üç çorba kaşığı yulaf ezmesi 
  • Bir su bardağı süt (Diyet için süt yarım yağlı da olabilir)
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı cranberry (Turna Yemişi)
Üzerini süslemek için (isteğe bağlı)
  • Bitter çikolata
  • Meyve parçaları
  • Çiğ kuruyemiş  

Metabolizma Hızlandıran Diyet Meyveli Yulaf Ezmesi Yapılışı
Bir kaba 3 çorba kaşığı yulaf ezmesini koyun.
İçine yarım çay kaşığı tarçın ilave edin.
Üzerine ise bir parmak geçecek kadar süt ilave edin.
İçine isteğinize göre kuru veya normal meyveleri ekleyin.
Karıştırıp  yarım saat yulafların yumuşaması için bekletin.
Daha sonra tüketebilirsiniz.

Not: Cranberry (Turna yemişi) metabloizmayı hızlandıran ve yağ yakmanıza yardımcı olan bir meyvedir.

Mayasız Poğaça Tarifi Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi

Mayasız Poğaça Tarifi, Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi, Maysız Poğaça Yapılışı 

Mayasız Poğaça Tarifi 
Malzemeleri:

  • 100 gram eritilmiş margarin
  • İki tane yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • İç harcı için peynir ve maydanoz
  • Üstüne serpmek için susam ya da çörekotu

Mayasız Poğaça Yapılışı
Yumurtanın kırıp akını ve sarısını ayırın.
Yumurtanın akları içine sarısını ise  üstüne sürmek için kullanın.
Yoğurma kabına yumurta akları, margarin, sıvıyağ, yoğurt ve  tuzu ekleyip karıştırın.
Kabartma tozunu ve unu  da eleyerek hamuru yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edin.
Küçük bezeler halinde parçalara koparıp elinizde yuvarlayın.
Elinizle bastırarak biraz açıp içine peynir koyun.
Poğaça şekli vererek kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ya da çörek otu serpin.
Önceden derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.