Cevap:
1 Şubat 2014 Cumartesi
Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları Kurabiye Tarifleri
Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları
Margarin yada tereyağı oda sıcaklığında olmalı
Hamur yapıldıktan sonra mutlaka buzdolabında bekletilmeli.
Düşük sıcaklıkta pişmeli ve pişerken sık sık kontrol edilmeli
Hafif rengi değiştiğinde, sertleşmeden fırından çıkartılmalı
Kurabiye piştikten sonra, bekledikçe tadını alır, daha lezzetli olur
Un Kurabiyesi Tarifi
Malzemeleri
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki yağı, pudra şekerini ve vanilyayı iyice karıştırın.
Azar azar un ilave ederek yoğurun.
Kabartma tozunu da ekleyip, kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Verilen ölçülere sadık kalın. Hamur yumuşak oldu diye kesinlikle un ilavesi yapmayın.
20-30 dakika buzdolabında bekletin.
Elinizle parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye dizin
160 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
Üzerinin kızarmasına izin vermeden fırından çıkartın.
3-5 dakika sonra elekle üzerine pudra şekeri serpin.
Margarin yada tereyağı oda sıcaklığında olmalı
Hamur yapıldıktan sonra mutlaka buzdolabında bekletilmeli.
Düşük sıcaklıkta pişmeli ve pişerken sık sık kontrol edilmeli
Hafif rengi değiştiğinde, sertleşmeden fırından çıkartılmalı
Kurabiye piştikten sonra, bekledikçe tadını alır, daha lezzetli olur
Un Kurabiyesi Tarifi
Malzemeleri
- 250 gram yumuşak margarin yada tereyağı
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
- 2 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki yağı, pudra şekerini ve vanilyayı iyice karıştırın.
Azar azar un ilave ederek yoğurun.
Kabartma tozunu da ekleyip, kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Verilen ölçülere sadık kalın. Hamur yumuşak oldu diye kesinlikle un ilavesi yapmayın.
20-30 dakika buzdolabında bekletin.
Elinizle parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye dizin
160 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
Üzerinin kızarmasına izin vermeden fırından çıkartın.
3-5 dakika sonra elekle üzerine pudra şekeri serpin.
Kornişon Salatalık Turşusu Yapmanın Püf Noktaları Turşu Yapmanın Püf Noktaları
Kornişon Salatalık Turşusu Yapmanın Püf Noktaları, Turşu Yapmanın Püf Noktaları, Kornişon Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi, kornişon salatalık turşusu tarifi, kornişon turşularının yapılışı, salatalık turşusu nasıl yapılır, turşu yapmanın püf noktaları, salatalık kornişon turşusu tarifleri, kornişon salatalık turşusu malzemeleri.
Malzemeleri:
Bir litrelik kavanozda yapmak için gerekli malzemeler:
1 kilo kornişon salatalık
1 litre su (varsa kaynak suyu)
5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
12 al maydanoz
Yapılışı
Turşu yaparken, taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın.
Yıkayıp ayıkladığınız salatalıkları kavanoza doldurun.
Üzerine tuzunu ilave edin.
Sarımsaklarını kavanoza yerleştirin.
Sirkeyi içine boşaltın.
Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.
Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Düz bir zeminde iki gün bekletin, suyu azalacaktır, üzerine biraz daha su ilave edin.
Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)