1 Şubat 2014 Cumartesi

Kornişon Salatalık Turşusu Yapmanın Püf Noktaları Turşu Yapmanın Püf Noktaları

Kornişon Salatalık Turşusu Yapmanın Püf Noktaları, Turşu Yapmanın Püf Noktaları, Kornişon Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi, kornişon salatalık turşusu tarifi, kornişon turşularının yapılışı, salatalık turşusu nasıl yapılır, turşu yapmanın püf noktaları,  salatalık kornişon turşusu tarifleri, kornişon salatalık turşusu malzemeleri.

Kornişon Salatalık Turşusu Tarifi
Malzemeleri:
Bir litrelik kavanozda yapmak için gerekli malzemeler:
1 kilo kornişon salatalık
1 litre su (varsa kaynak suyu)
5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
12 al maydanoz

Yapılışı
Turşu yaparken, taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın.
Yıkayıp ayıkladığınız salatalıkları kavanoza doldurun.
Üzerine tuzunu ilave edin.
Sarımsaklarını kavanoza yerleştirin.
Sirkeyi içine boşaltın.
Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.
Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Düz bir zeminde iki gün bekletin, suyu azalacaktır, üzerine biraz daha su ilave edin.
Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletin.