1 Şubat 2014 Cumartesi

Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları Kurabiye Tarifleri

Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları
Margarin yada tereyağı oda sıcaklığında olmalı
Hamur yapıldıktan sonra mutlaka buzdolabında bekletilmeli.
Düşük sıcaklıkta pişmeli ve pişerken sık sık kontrol edilmeli
Hafif rengi değiştiğinde, sertleşmeden fırından çıkartılmalı
Kurabiye piştikten sonra, bekledikçe tadını alır, daha lezzetli olur

Un Kurabiyesi Tarifi
Malzemeleri

  • 250 gram yumuşak margarin yada tereyağı
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu

Yapılışı
Oda sıcaklığındaki yağı, pudra şekerini ve vanilyayı iyice karıştırın.
Azar azar un ilave ederek yoğurun.
Kabartma tozunu da ekleyip, kulak memesi kıvamında bir hamur  yapın.
Verilen ölçülere sadık kalın. Hamur yumuşak oldu diye kesinlikle un ilavesi yapmayın.
20-30 dakika buzdolabında bekletin.
Elinizle parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye dizin
160 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
Üzerinin kızarmasına izin vermeden fırından çıkartın.
3-5 dakika sonra elekle üzerine pudra şekeri serpin.