30 Aralık 2013 Pazartesi

Yılbaşı Hindi Tarifi Yılbaşı Hindisi Tarifi Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır Hindi Pişirmenin Püf Noktaları

Yılbaşı Hindi Tarifi Yılbaşı Hindisi Tarifi Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır Hindi Pişirmenin Püf Noktaları, Fırında Yılbaşı Hindisi, yılbaşı hindi tarifi,yılbaşı, yılbaşı hindisi, iç pilav tarifi, hindi dolması, yilbaşi hindisi tarifi, fırında yılbaşı hindisi, yılbaşı hindisi tarifi, hindi tarifleri. 

Yılbaşı Hindisi Tarifi
Malzemeleri:  
  • 1 tane hindi (4- 4.5 kilo)
  • 4 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber (5-6 tane üzerine batırmak için ayrılacak)
  • 2 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 tane limon
  • 1 tatlı kaşığı süzme bal
  • 2 tane kuru biber (yoksa taze kırmızı biber kullanabilirsiniz )
  • 50 gram tereyağı
  • Tuz
Yapılışı:
Hindi yıkanır, süzülür ve kağıt havluyla iyice kurulanır. Limon sıkılır, sos kasesine alınır. Tereyağı eritilir, bal, toz karabiber, tuz iyice karıştırılarak sos hazırlanır. Hindinin her tarafına gelecek şekilde sürülür. Üzeri kapatılır, buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirilir (bir gece bekletmek en iyisi)

Kuru soğanlar soyulur, iri doğranır. Kırmızı biber sıcak suda bekletilir, yumuşayınca çekirdekleri temizlenir. İri doğranır. Soğan, biber, tane karabiberler, tuz ve 1 kaşık erimiş tereyağı harmanlanır. Hindinin içine doldurulur (elinizle hafif bastırabilirsiniz, piştikçe azalıyor ). Kalın bir iğne yardımıyla bir kaç yerinden tutturulur. Hindinin göğüs kısmında bıçağın ucuyla minik delikler açıp karabiber yerleştirilir.

Terbiye yapıp beklettiğiniz tepside kalan sosu tekrar hindinin üzerine sürebilirsiniz. Hindinin ayakları çapraz bağlanır. Fırın torbası unlanır, fazla unu silkelenir. Hindi poşete yerleştirilir. Poşetin ağzı sıkıca bağlanır, 3- 4 yerinden toplu iğne yardımıyla delinir. 

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 2.5 - 3 saat pişirilir. Paket hindi kullanıyorsanız içinden çıkan termometre işinizi kolaylaştırabilir. Pişirimin son yarım saatinde, fırın poşetini açabilirsiniz. Zaten yeterince yumuşamış oluyor. Fırın poşetini açtıktan sonra 10 dakikada bir, üzerine kendi suyundan gezdirilir.

Ben hindiyi bütün olarak servis yapmayacağım için parçaladıktan sonra fırın tepsisinde kalan sosun üzerine yerleştirip, yarım saat daha fırına verdim. Hindinin göğüs kısmı biraz kuru oluyor ama sosun lezzetiyle biraz daha pişince, bütün havası değişti.

Hindi Eti Pişirmenin Püf Noktaları

Yeni Yıl Hindisi Nasıl Pişirilr, Hindi Eti Pişirmenin Püf Noktaları,  hindi kuşbaşı et pişirmenin püf noktaları, hindi pişirme yöntemleri, hindi nasıl pişirilir, hindi, biftek pişirmenin püf noktaları.

Hindi Eti Pişirmenin Püf Noktaları
Hindi Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 tane 5- 5,5 kg hindi
  • 1 tane portakal
  • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış biberiye
  • 1,5 çorba kaşığı kişniş tohumu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı bal
  • Tuz
  • Karabiber (damak tadınıza göre)
  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 5 sap maydanozun yaprakları  
  • Orta boy soğanın yarısı
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane it doğranmış soğan  
  • 2 sap ince kıyılmış kereviz
  • 1 tane küp küp doğranmış küçük boy elma  
  • 100 gram kuru kayısı (kuru, 4’e kesilmiş)
  • 50 gram vişne (şoklu, süzülmüş)
  • 3 çorba kaşığı iri doğranmış 
  • 60 gram fındık ve ceviz (iri dövülmüş)
  • 40 gram badem (soyulmuş, hafif kavrulmuş, iri dövülmüş)
  • 5 dilim tost ekmeği (kenarları alınmış, küçük küp doğranmış) 
 Yapılışı
• Bir adet portakalı kabuğu ile beraber rendeleyin. Biberiyeyi katıp, harmanlayın. Bir çorba kaşığı kişniş tohumu, kimyon tohumu, pul kırmızıbiber, tarçın, bal, tuz ve karabiberi havanda iyice ezin. Biberiyeli portakal, tereyağının yarısı ve ezilmiş baharat karışımını krema kıvamına gelinceya kadar iyice karıştırın.

• Hindiyi, göğüs kısmı yukarıya gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Her tarafına, özellikle göğüs ve but kısımlarına tereyağlı karışımı iyice sürün.

• Maydanoz yaprakları ve ¼ soğanı hindinin göğüs boşluğuna yerleştirin.

• Kalan kişniş tohumunu hafifçe dövün. Kalan tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Soğan ve kerevizleri katıp, karıştırarak orta ateşte 5 dak. soteleyin. Karıştırmaya devam ederek elmayı ekleyin ve 5 dak. daha pişirin. Dövdüğünüz kişniş tohumunu ilave edip, 1–2 dak. daha karıştırarak pişirin. Kalan tüm malzemeleri katın ve iyice harmanlayın.

• Elmalı karışımın yarısını hindinin göğüs boşluğuna çok sıkı olmayacak şekilde doldurun. Hindinin bacaklarını yukarıda çarpraz olacak şekilde sıkıca bağlayın.

• Hindi ile beraber verilen pişirme termometresini, kullanma talimatında olduğu gibi hindinin göğüs etine yerleştirin.

• Pişirme torbasına çok az un koyup, torbanın her tarafını unlayın ve fazla unları silkeleyin. Hindiyi pişirme torbasına yerleştirin. Torbanın ağzını yanmaz tel ile sıkıca bağlayıp, üzerine toplu iğne ile birkaç delik açın.

• Önceden ısıtılmış 190 °C fırında 1 saat 40 dak. pişirdikten sonra pişirme termometresinin hareketini takip edin. Hindiyi fırından çıkardıktan sonra yaklaşık 10–15 dak. dinlendirin.

• Hindinin servis edilmesinden 10 dak. önce kalan elmalı karışımı, bir çorba kaşığı ısıtılmış tereyağında ve orta ateşte karıştırarak, elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dak. pişirin. Hindi ile beraber servis yapın.

Kuru Ciltleri Nemlendirmek İçin Ne Yapmalıyız.

Kuru Ciltleri Nemlendirmek İçin Ne Yapmalıyız
Cildimizi nemlendirmek için yüz hariç kese yaptırmak gerekir. Kese yaptırmak isteyenler için çok etkili ve pratik bir maske tarifi veriyoruz.

Nemlendirici maske tarifi
Malzemeler:

  • 1 kase toz şeker
  • 1 çorba kaşığı toz tarçın
  • Bu karışımın ıslanmasını sağlayacak kadar susam yağı

Yapılışı ve uygulaması
Malzemelerin tümünü karıştırarak krem kıvamına getirin. Hazırladığınız karışımı banyo yapmadan önce vücudunuza sürün. 10 dakika kadar cildinizi bu karışımla güzelce ovun.  Daha sonra duşunuzu alıp nemlendirici krem sürün. 

Bu uygulamayı haftada bir defa yapabilirsiniz.