30 Aralık 2013 Pazartesi

Yılbaşı Hindi Tarifi Yılbaşı Hindisi Tarifi Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır Hindi Pişirmenin Püf Noktaları

Yılbaşı Hindi Tarifi Yılbaşı Hindisi Tarifi Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır Hindi Pişirmenin Püf Noktaları, Fırında Yılbaşı Hindisi, yılbaşı hindi tarifi,yılbaşı, yılbaşı hindisi, iç pilav tarifi, hindi dolması, yilbaşi hindisi tarifi, fırında yılbaşı hindisi, yılbaşı hindisi tarifi, hindi tarifleri. 

Yılbaşı Hindisi Tarifi
Malzemeleri:  
  • 1 tane hindi (4- 4.5 kilo)
  • 4 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber (5-6 tane üzerine batırmak için ayrılacak)
  • 2 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 tane limon
  • 1 tatlı kaşığı süzme bal
  • 2 tane kuru biber (yoksa taze kırmızı biber kullanabilirsiniz )
  • 50 gram tereyağı
  • Tuz
Yapılışı:
Hindi yıkanır, süzülür ve kağıt havluyla iyice kurulanır. Limon sıkılır, sos kasesine alınır. Tereyağı eritilir, bal, toz karabiber, tuz iyice karıştırılarak sos hazırlanır. Hindinin her tarafına gelecek şekilde sürülür. Üzeri kapatılır, buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirilir (bir gece bekletmek en iyisi)

Kuru soğanlar soyulur, iri doğranır. Kırmızı biber sıcak suda bekletilir, yumuşayınca çekirdekleri temizlenir. İri doğranır. Soğan, biber, tane karabiberler, tuz ve 1 kaşık erimiş tereyağı harmanlanır. Hindinin içine doldurulur (elinizle hafif bastırabilirsiniz, piştikçe azalıyor ). Kalın bir iğne yardımıyla bir kaç yerinden tutturulur. Hindinin göğüs kısmında bıçağın ucuyla minik delikler açıp karabiber yerleştirilir.

Terbiye yapıp beklettiğiniz tepside kalan sosu tekrar hindinin üzerine sürebilirsiniz. Hindinin ayakları çapraz bağlanır. Fırın torbası unlanır, fazla unu silkelenir. Hindi poşete yerleştirilir. Poşetin ağzı sıkıca bağlanır, 3- 4 yerinden toplu iğne yardımıyla delinir. 

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 2.5 - 3 saat pişirilir. Paket hindi kullanıyorsanız içinden çıkan termometre işinizi kolaylaştırabilir. Pişirimin son yarım saatinde, fırın poşetini açabilirsiniz. Zaten yeterince yumuşamış oluyor. Fırın poşetini açtıktan sonra 10 dakikada bir, üzerine kendi suyundan gezdirilir.

Ben hindiyi bütün olarak servis yapmayacağım için parçaladıktan sonra fırın tepsisinde kalan sosun üzerine yerleştirip, yarım saat daha fırına verdim. Hindinin göğüs kısmı biraz kuru oluyor ama sosun lezzetiyle biraz daha pişince, bütün havası değişti.