30 Aralık 2013 Pazartesi

Hindi Eti Pişirmenin Püf Noktaları

Yeni Yıl Hindisi Nasıl Pişirilr, Hindi Eti Pişirmenin Püf Noktaları,  hindi kuşbaşı et pişirmenin püf noktaları, hindi pişirme yöntemleri, hindi nasıl pişirilir, hindi, biftek pişirmenin püf noktaları.

Hindi Eti Pişirmenin Püf Noktaları
Hindi Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 tane 5- 5,5 kg hindi
  • 1 tane portakal
  • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış biberiye
  • 1,5 çorba kaşığı kişniş tohumu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı bal
  • Tuz
  • Karabiber (damak tadınıza göre)
  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 5 sap maydanozun yaprakları  
  • Orta boy soğanın yarısı
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane it doğranmış soğan  
  • 2 sap ince kıyılmış kereviz
  • 1 tane küp küp doğranmış küçük boy elma  
  • 100 gram kuru kayısı (kuru, 4’e kesilmiş)
  • 50 gram vişne (şoklu, süzülmüş)
  • 3 çorba kaşığı iri doğranmış 
  • 60 gram fındık ve ceviz (iri dövülmüş)
  • 40 gram badem (soyulmuş, hafif kavrulmuş, iri dövülmüş)
  • 5 dilim tost ekmeği (kenarları alınmış, küçük küp doğranmış) 
 Yapılışı
• Bir adet portakalı kabuğu ile beraber rendeleyin. Biberiyeyi katıp, harmanlayın. Bir çorba kaşığı kişniş tohumu, kimyon tohumu, pul kırmızıbiber, tarçın, bal, tuz ve karabiberi havanda iyice ezin. Biberiyeli portakal, tereyağının yarısı ve ezilmiş baharat karışımını krema kıvamına gelinceya kadar iyice karıştırın.

• Hindiyi, göğüs kısmı yukarıya gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Her tarafına, özellikle göğüs ve but kısımlarına tereyağlı karışımı iyice sürün.

• Maydanoz yaprakları ve ¼ soğanı hindinin göğüs boşluğuna yerleştirin.

• Kalan kişniş tohumunu hafifçe dövün. Kalan tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Soğan ve kerevizleri katıp, karıştırarak orta ateşte 5 dak. soteleyin. Karıştırmaya devam ederek elmayı ekleyin ve 5 dak. daha pişirin. Dövdüğünüz kişniş tohumunu ilave edip, 1–2 dak. daha karıştırarak pişirin. Kalan tüm malzemeleri katın ve iyice harmanlayın.

• Elmalı karışımın yarısını hindinin göğüs boşluğuna çok sıkı olmayacak şekilde doldurun. Hindinin bacaklarını yukarıda çarpraz olacak şekilde sıkıca bağlayın.

• Hindi ile beraber verilen pişirme termometresini, kullanma talimatında olduğu gibi hindinin göğüs etine yerleştirin.

• Pişirme torbasına çok az un koyup, torbanın her tarafını unlayın ve fazla unları silkeleyin. Hindiyi pişirme torbasına yerleştirin. Torbanın ağzını yanmaz tel ile sıkıca bağlayıp, üzerine toplu iğne ile birkaç delik açın.

• Önceden ısıtılmış 190 °C fırında 1 saat 40 dak. pişirdikten sonra pişirme termometresinin hareketini takip edin. Hindiyi fırından çıkardıktan sonra yaklaşık 10–15 dak. dinlendirin.

• Hindinin servis edilmesinden 10 dak. önce kalan elmalı karışımı, bir çorba kaşığı ısıtılmış tereyağında ve orta ateşte karıştırarak, elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dak. pişirin. Hindi ile beraber servis yapın.