22 Aralık 2009 Salı

Haydar Özdemiroğlu Sendika Çalışanlarını İşten Attı (Ümit Yaşar Yalgin Basın Açıklamsnı Okudu)

Haydar Özdemiroğlu Sendika Çalışanlarını İşten Attı
İşten atılan; Ümit Yaşar Yalgin, Enver Çavuş ve Yunus Şahin, basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Ümit Yaşar Yalgin okudu.
Değerli Tez-Koop-İş Sendikası üyeleri, Ankara 2 Nolu Şube delegeleri, Değerli emekçi arkadaşlar, Değerli basın mensupları. Ülkemizde binlerce çalışan çeşitli bahanelerle işten çıkartılıyor, sokağa atılıyor. Çalışanlar işini aşını kaybediyor. En başta Konfederasyonumuz Türk-İş olmak üzere tüm emek örgütleri işverenlerin kanunları hiçe sayan işçi kıyımına karşı tepkilerini ortaya koymaktadırlar. Emek örgütlerimiz sözün bittiği yerde eylemlerle bu gelişmeye dur demek için alanlara çıkıyor.
 Türk-İş işsizliğe karşı tepkisini ortaya koyarken, Türk-İş üyesi Tez-Koop-İş Sendikası Genel Merkezi, işverenler gibi fırsatçılık yaparak, türlü bahanelerle bizleri sokağa attı.
Bizler Tez-Koop_İş sendikasına 15-23-24 yıl hizmet vermiş olan emekçileriz. Hiçbir geçerli sebep gösterilmeden, savunmamız dahi alınmadan kapının önüne koyulduk. Türlü bahanelerle işçi çıkartmak, bizleri işsizliğe mahkum etmek, bir dilim ekmeğe muhtaç bırakmak sendikacılık mıdır?


Bu çirkin uygulamaları bizlere reva gören sendika yöneticileri, işverenlerin aynı uygulamaları karşısında nasıl duracak? Üyelerinin iş güvencelerini nasıl sağlayacak? Hangi gerekçelerle üyelerini savunacak?

Sendikamız Tez-Koop-İş’te 10-11 Ocak 2009 tarihlerinde Olağanüstü Genel Kurul yapılmıştır. Olağanüstü Genel Kurulda Genel Merkez Yönetimine seçilen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Haydar ÖZDEMİROĞLU ve Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Hakan BOZKURT mazbatalarını ellerine alır almaz ilk icraatları Sendikamıza yıllarca özveriyle hizmet veren çalışanlarını yani bizleri hiçbir gerekçe göstermeden işten çıkartmak olmuştur.


Yeni yöneticilerin ikinci icraati ise aynı hafta içerisinde sendikaya yüksek ücretlerle yeni işçiler almalarıdır. İlk bakışta sendikaya yeni işçilerin alınması çok normal görülse de, alınan kişilerin kimliğine baktığımızda hiçte normal bir durumun olmadığını görüyoruz.
İşe başlatılan kişiler; 2007 yılında sendika Genel Kurulunu kaybeden eski Genel Başkan Sadık ÖZBEN ve eski Genel Sekreter Hüseyin HAMURCU’dur.

Eski Genel Başkan Sadık Özben hiçbir yabancı dili ve bilgisayar kullanmayı bilmediği halde aylık 4000.-TL ücretle “Diş İlişkiler Uzmanı” olarak işe başlatılmıştır.
Eski Genel Sekreter Hüseyin HAMURCU ise bilgisayar kullanmayı dahi bilmediği halde aylık 4000.- TL ücretle “Danışman” olarak sendikada işe başlatılmıştır.

Değerli Arkadaşlar;

Bizler aynı zamanda Tez-Koop-İş Sendikasının üyeleriyiz. Tüm engellemelere rağmen yaklaşık 8 ay önce çalıştığımız sendikamıza üye olduk. Yaklaşık 6 ay öncede Tez-Koop-İş Sendikası Genel Merkezi ile ilk Toplu İş Sözleşmesini bağıtladık.
Ben Ümit Yaşar YALGIN aynı zamanda sendika işyeri temsilcisiyim. Diğer işten çıkartılan arkadaşlarım Enver Çavuş ve Yunus ŞAHİN’de sendika üyesidir.
Bizlerin sendikalaşması ve toplu iş sözleşmesi bağıtlamamıza engel olamayan bazı yöneticiler, göreve gelir gelmez sendikalı olan bizleri işten çıkartmışlardır.

Arkadaşlar sizlere soruyorum çalışanların sendikalaşma ve Toplu İş Sözleşme hakkını savunan bir sendika, kendi çalışanlarının sendikaya üye olmalarından ve Toplu İş Sözleşmesi bağıtlamalarından dolayı nasıl rahatsızlık duyar.
Tez-Koop-İş Yöneticilerinin Sendika düşmanlığı yapması bağlı olduğumuz Türk-İş Konfederasyonunun gelenek ve ilkeleriyle nasıl bağdaşır.

Tez-Koop-İş sendikası Yöneticilerine soruyoruz. Sizler sendika çalışanlarını sendikalaşmalarından dolayı işten atarak sendikamıza ve üyesi olduğumuz Türk-İŞ’e krizin emekçileri vurduğu böyle bir dönemde en büyük zararı vermiyor musunuz. Sizler binlerce işçiyi sokağa atan işverenlerin eline böyle bir kozu nasıl ve hangi gerekçeyle veriyorsunuz.

Yıllarca sendikada özveriyle çalışan bizleri muhasebe kökenli olmadığımız yada hukuk kökenli olmadığımız gerekçesiyle kapının önüne koyan yönetim, eski Genel Başkan Sadık ÖZBEN’in muhasebe kökenli olmayan akrabası Aslıhan BAYAR’ı Muhasebe Brosunda, Didem FIRAT ÖNAL’ı ise çevirmen olarak çalıştırmaktadır.
Diyarbakır Şube başkanı ve Genel Yönetim Kurulu Üyesi Adem Can kendi oğlu Özgür CAN”ı başkanlığını yaptığı şubede işe alırken bizleri hiçbir gerekçe olmaksızın kapının önüne koymakta bir sakınca görmemiştir.

Bu nasıl bir sendikacılık anlayışıdır. Bu sendikada çalışmak için Sadık ÖZBEN’in akrabası yada yöneticilerin oğlu kizi mı olmak gerekiyor.
Şu anda bu binada Tez-Koop-İş Sendikası Ankara 2 nolu şubemizin genel Kurulu yapılmaktadır. Bu şubemizin Başkanı ve Genel Merkez Genel Eğitim Sekreteri Haydar ÖZDEMİROĞLU sendika düşmanlığının baş mimarlarından biridir. Haydar ÖZDEMİROĞLU hangi yüzle delegelerin karşısına çıkacaktır.
Hangi yüzle ben sendikacıyım , Ben işçi hakkını savunuyorum diyecektir.

Sendikamızın içinde Haydar ÖZDEMİROĞLU gibiler olduğu sürece sendikaların başka düşmanlara hiç ihtiyacı yoktur. İşveren karşısında iki büklüm olan Haydar ÖZDEMİROĞLU gibi sendikacılar işçilerin karşısında aslan kesilmektedir.

Değerli Arkadaşlar

Eğer bunlar bu devranın böyle süreceğini, saltanatlarının sonsuza kadar devam edeceğini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Hayır bu devran böyle dönmeyecek. İşçinin ekmeğinde, sendikalaşma hakkında, gözü olanlar eninde sonunda hak ettikleri dersi işçiden ve Tez-Koop-İş üyelerinden alacaklardır.

Bize yapılan bu haksızlığı sineye çekmedik çekmeyeceğiz. İşten atıldığımız günden bugüne kadar Tez-Koop-İş Sendikası Genel Merkezi önünde oturma eylemi başlattık. İşimize geri dönene kadar da bu eylemimize yılmadan devam edeceğiz.

Değerli Arkadaşlar

Sizleri direnişimize destek vermeye çağırıyoruz. Gönlü emekten yana, kalbi emekçi için atan herkesi hafta içi her gün saat 9.oo-18.oo arasında direnişimize destek vermeye çağırıyoruz.

Yapılan bu haksız uygulamayı protesto ediyor, duyarlı kamuoyuna duyuruyoruz.