Malzemeleri:
- 6 tane yufka
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
Harcı için:
- 5 tane patates
- 1 tane kuru soğan
- Sıvı yağ
- Kırmızı tozbiber
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Patatesli Yumuşak Börek Yapılışı
Patatesleri haşlayın.
Haşlanmış patatesleri soyarak ezin.
Kuru soğanı küçük küçük doğrayıp yağda kavurun.
Ezilmiş patatesleri soğana ilave edip karıştırın.
Üzerine baharatları ekleyin.
Soğumaya bırakın.
Bir yufkayı açıp iki yemek kaşığı sıvı yağı tüm yufkaya sürün.
Yufkayı kare şeklinde kıvırın.
Yufkanın bir kenarına harçtan koyup rulo şeklinde kıvırın.
Bıçakla parmak genişliğinde kesin.
Yaklaşık olarak 7-8 parçaya bölün.
Yağlanmış tepsiye dizip üzerine bolca yağ ve yoğurt karışımı sürün.
Üzerine yağ ve yoğurt karışımı bol miktarda sürülür.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25- 30 dakika pişirin.
Bu şekilde böreklerin daha yumuşak olmasını sağlanmış olursunuz.