Elmalı kurabiye ağzınızda dağılsın, elmalı kurabiye ağzınızda dağılsın ister misiniz, elmalı kurabiye tarifi ağızda dağılan elmalı kurabiyeler nasıl yapılır
Elmalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında erimiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı nişasta
- Un ( yaklaşık olarak 3-3.5 su bardağı kadar)
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İç malzemeleri:
- 4 tane sarı elma
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı dövülmüş eviz
Elmalı Kurabiye Yapılışı
Önce elmaları yıkayıp soyun ve rendeleyin.
Toz şekeri ilave edip karıştırın.
Bir tencereye koyup suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin.
Dövülmüş cevizini de ekleyip soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerini karıştırın.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayan kıvamı tutturabilirsiniz.
Hazırlanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Yarım santim kalınlığında açın.
Elmalı içi koyup sarın.
Hafifçe bükerek ay şekli verip yağlanmış tepsiye dizin.
Ya da istediğiniz kurabiye şeklini verin.
170 derecelik ısıtılan fırında üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin.
Kurabiyeler servise hazır.