Ağızda dağılan elmalı kurabiye tarifi oktay usta, elmalı kurabiye ağzınızda dağılsın, elmalı kurabiye yapmanın püf noktaları, kolay elmalı kurabiye tarifi, elmalı kurabiye nasıl yapılır, elmalı kurabiye malzemeleri ve yapılışı.
Elmalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- Üç su bardağı un
- 150 gram tereyağı
- Yarım paket kabartma tozu
- Bir paket vanilya
- Bir su bardağı pudra şekeri
- Bir tane yumurta
- Yarım çay bardağı soğuk su
İç Harcı İçin:
- Beş tane tadı güzel sarı elma
- Bir çay bardağı toz şeker
- Bir tatlı kaşığı tarçın
- Bir çay bardağı ceviz
Elmalı Kurabiye Yapılışı
Unu yoğurma kabına koyun.
İçine vanilyayı, pudra şekerini ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
İçine oda sıcaklığında erimiş tereyağı ve yumurtayı koyup yoğurun.
Yarım çay bardağı suyu ekleyip yoğurmaya devam edin.
Ele yapışmayan bir hamur yapın.
Hamur yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda olacak.
Hamurun üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin.
Şimdi elmalı kurabiyenin iç harcını hazırlayın.
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
Tencereye rendelenmiş elmaları koyup toz şeker ekleyip karıştırın
Daha sonra ateşe alarak pişirin.
Elmalar suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirmeye devam edin.
Piştikten sonra ocaktan alıp tarçın ekleyin.
Cevizi dövüp pişen elmalara ekleyip karıştırın.
Dinlenen kurabiye hamurunu 4 eşit parçaya bölün.
Hamurları servis tabağı büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamuru pizza dilimleri gibi 6 eşit üçgen şeklinde kesin.Üçgenin şeklinde kesilen hamurun geniş kısmına harçtan koyun.
Hamurun kenarlarını ortaya doğru katlayıp rulo şeklinde sarın.
Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden 180 derecede ısıtılan fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Yaklaşık olarak 20 kadar pişirin.
Dikkat! Sert olmaması için çok pembeleşmeyecek.
Arzu ederseniz fırından çıkardıktan sonra sıcak sıcak üzerine pudra şekeri serpin.
Elmalı kurabiyeler servise hazır...!