15 Kasım 2015 Pazar

Aşure nasıl yapılır aşrurelik malzemeler aşure yapmanın püf noktaları aşure malzemeleri

Aşure nasıl yapılır, aşurelik malzemeler,  aşure yapmanın püf noktaları, aşure malzemeleri

Aşure nasıl yapılır
Malzemeleri:

  • 1,5 su bardağı aşurelik buğday
  • 1,5 çay bardağı nohut
  • 1,5 çay bardağı kuru fasulye
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 2 çay barağı süt
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 1 kahve fincanı kuru üzüm
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 4 çorba kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)
  • 3 tane karanfil
  • Tuz
Üzeri için malzemeler:
  • Kurutulmuş meyveler
  • Fındık
  • Fıstık
  • Ceviz içi
  • Tarçın
  • Kuru incir

Aşure yapılışı
Buğday, nohut ve kuru fasulyeyi yıkayıp ayrı kaplara koyun.
Üzerlerini geçecek kadar su ilave edip 6-10 saat bekletin.
Daha sonra sularını süzüp  tekrar yıkayın.
Nohut, buğday ve fasulyeleri ayrı ayrı tencerelerde haşlayın.
Başka bir tencereye 8 bardak  su koyun.
Pirinç, rendelenmiş portakal kabuğunu içine koyun.
Pirinçler hafif yumuşayana kadar haşlayın.
Önceden haşlamış buğday nohut ve fasulyeyi ilave edin.
Birkaç dakika kaynatıp kuş üzümü ve çekirdeksiz kuru üzümü ekleyin.
Şeker ve bir tutam tuzu ilave edin.
Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Arada karıştırmayı sakın unutmayın!
Bir çay bardağı suyun içinde karanfilleri koyup kaynatın.
Kaynadıktan sonra karanfilleri  suyun içinde 5 dakika bekletin.
Ocaktan aldığınız aşureye karanfil aromalı suyu ekleyin.
Sevenler için gül suyunu da ekleyebilirsiniz.
Daha sonra kaselere paylaştırın.
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Not: Şekerini azar azar ilave ederek damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.