Malzemeleri:
- Yarım kilo kırmızı pancar
- Bir su bardağı sirke
- Dört diş sarmısak
- Bir tatlı kaşığı toz şeker
- Beş yemek kaşığı deniz tuzu (Tuzunu damak zevkinize göre azaltıp artırabilirsiniz)
Pancarları yıkayıp sap ve yapraklarını kesin.
Tencereye beş su bardağı su, bir çay kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı sirke koyup kaynatın.
Kaynayan suya pancarları atarak hafif yumuşayana kadar haşlayın.
Pancarları soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun.
Pancarları halka şeklinde doğrayın.
Kavanoza yerleştirin.
Üzerine pancarları haşladığınız suyu süzdükten sonra dökün.
Sarmısakları biraz tuzla ezin.
Başka bir kapta sirke, tuz, şeker ve ve sarmısakları karıştırın.
Kavanozdaki pancarların üzerine dökün.
Kapağını kapatıp çalkalayın.
2-3 gün sonra pancar turşusu hazır.
Suyuyla birlikte servis yapın.