Kırmızı Pancar Turşusu Yapılır
Malzemeleri:
- İki kilo kırmızı pancar
- İki baş sarımsak
- İki yemek kaşığı tuz
- İki su bardağı sirke
- İki su bardağı su
Kırmızı Pancar Turşusu Yapılışı
Pancarları temizleyip çok iyi bir şekilde yıkayın.
Pancarları tencereye koyun.
Üzerine tuz, 1 baş sarımsak, sirke ve suyu ekleyip ocağa koyun.
Pancarlar pişene kadar yaklaşık olarak 25 dakika pişirin.
Piştikten sonra soğuk sudan geçirin
Pancarların kabuklarını soyup kavanoza doldurun.
Pancarların kaynadığı suyu tülbentle süzüp üzerine boşaltın.
Kalan bir baş sarmısağı da soyun, ince doğrayıp turşunun içine ekleyin.
Kapağını kapatıp çalkalayın.
2 gün beklettikten sonra servis edebilirsiniz.