22 Aralık 2014 Pazartesi

PKK Yöneticisi Duran Kalkan ÖDP'nin HDP İle Seçim İttifakı Yapması İçin Çağrı Yaptı

PKK Yöneticilerinden Duran Kalkan ÖDP'nin HDP İle Seçim İttifakı Yapması İçin Çağrı Yaptı 
PKK yöneticisi Duran Kalkan, 2015 seçimlerinde ÖDP'nin HDP ile ittifak yapması için çağrı yaptı. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Kalkan,  Demirel'den beri tüm iktidarların Kürt mücadelesinin "demokratikleştirici" etkisinden yararlandığını, devrimci güçlerin bu etkiden yararlanmak istemediğini iddia etti.

Avrupa'dan yayınlanan Yeni Özgür Politika gazetesinde Selahattin Erdem müstear ismiyle yazan Kalkan, "demokratik ve sosyalist güçlerin" mevcut durumunun kabul edilemez olduğunu söylerken, kırk yıl önce başka bir tablonun bulunduğunu ve "demokratik halk devrimi"nin yaşandığını savundu.

PKK'nin bu nedenle Türkiye'deki devrimci mücadeleye katıldığını belirten Kalkan, Türkiye toplumunu olumsuz etkileyecek şovenizmin ve milliyetçiliğin o yıllarda bugünlerdeki gibi olmadığını söyledi.

Kalka, "Kısaca AKP’nin 2015 genel seçimini tek başına kazanmasını engellemek için, AKP’nin koltuk değneği konumuna düşmemek için, Kürt sorununu çözerek Türkiye’nin barışının ve demokratikleşmesinin yaratıcısı olmak için başta ÖDP olmak üzere tüm demokratik güçleri seçim çatısı altında birleşmeye çağırıyorum!" diye yazdı.