27 Kasım 2014 Perşembe

Türk İş Yönetim Kurulu CHP'yi Ziyaret Etti

Türk İş Yönetim Kurulu CHP'yi Ziyaret Etti
TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret etti.
Yapılan görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, CHP'nin işçilerin çalışma şartlarına yönelik bazı kanunları Anayasa Mahkemesi'ne götürmesinden dolayı duydukları memnuniyet nedeniyle teşekküre geldiklerini söyledi. 

Ermenek'teki maden faciasıyla ilgili görüşlerini de Kılıçdaroğlu ile paylaşma imkanı bulduklarını ifade eden Atalay, "Sayın Genel Başkan'a ifademiz şu oldu; 'inşallah Ermenek'te arkadaşlarımızın bugün çıkmasını umut ediyoruz.' Tabii yaşama umutlarının çok az olduğunu düşünüyorum.Biran evvel imkan olsa da bu arkadaşlarımız sağ çıksa, ama öyle bir şey gözükmüyor" dedi.

Atalay, "Ama maalesef 'fakire, fukaraya ucuz kömür vereceğiz' diye o ocaklarda insanlar can vermeye devam ediyorlar. Bununla ilgili Sayın Genel Başkanla kanaatimizi paylaştık. Enerji Bakanlığı'na bağlı MİGEM diye bir kurum var. Türkiye'deki bütün madenlere bu kurum bakıyor. Kömür ocaklarının dışında sulara, taşlara bakıyor. Bunların taşra teşkilatı yok. Bunları Ankara'dan idare etmeniz, denetlemeniz mümkün değil. Denetlemediğiniz zaman işte böyle iş cinayetleri ortaya çıkıyor. Özellikle Ermenek'i görmeyenler, bir gördüğü zaman, ben dünyada öyle kötü bir maden ocağı olduğunu düşünmüyorum. O eğimden aşağı insan insin çıksın 400 basamağı, bir daha hiçbir iş yapmaya gerek yok. Bunların sorumlularının biran evvel bulunmasını, özellikle ocağı işleten firma, 1987'den beri o ocağı işletiyor. Ondan evvelde ocağın üst kısmındaki kömürü alıyor. Şu anda kazanın, cinayetin sebebi, yukarıda boşalttıkları kömür rezervlerinin içi su dolmuş. Bunların doldurulması gerekiyordu. Buna MİGEM, Enerji Bakanlığının bakması gerekiyordu, ama maalesef doldurulmadı, aşağı 50 metre, 12 bin ton su, hala çamur içinde oradaki insanlarımız çıkmadı." dedi.

Atalay, Ermenek'teki faciada sorumluların cezalandırılmasını isterken, bu kazanın son olması temennisini de tekrarladı. Karayollarında, sağlıkta çalışan 10 bine yakın üyeleri olduğunu ve Yargıtay'ın 3 yıl önce bunların kadroya alınmasına yönelik karar verdiğini hatırlatan Atalay, bu işçilerin durumunu da Kılıçdaroğlu'na aktardıklarını söyledi.