8 Temmuz 2014 Salı

Kirde Kebabı Tarifi Kirde Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi

Kirde Kebabı Tarifi Kirde Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi

Kirde Kebabı Tarifi
Malzemeleri:

  • 750 gram dana ya da kuzu bonfile 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane kuru soğan  
  • 2 tane kırmızı kapya biberi (çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış)
  • 3 tane yeşil sivri biber (çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış)
  • 3 tane domates (kabukları soyulmuş, doğranmış )
  • Tuz
  • Kkarabiber
Otlu Krep malzemeleri:

  • 2 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • Yarım yeşil sivri biber
  • Yarım kırmızı dolmalık biber
  • 3 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin:

  • Süzme yoğurt (isteğe bağlı sarımsaklı)
  • Biberli yağ

Yapılışı
Bonfilele etleri kuşbaşı veya şerit şeklinde doğrayın.
Tavayı kızdırıp zeytinyağını koyun.
Piyazlık doğranmış soğanları ilave edip kavurun.
Etleri de ilave edip arada karıştırarak soteleyin.
Domatesleri ekleyip pişiriniz.
Baharatları da ilave ettikten sonra biraz daha pişiriniz.
Tavayı bir kenara kaldırın.
Krebi hazırlamak için biberleri ve maydanozu rontotan geçirin ve bir kaseye alın.
Unu, yumurtayı, süt ve baharatları ekleyip çırpın.
Tavayı iyice kızdırıp çok az zeytinyağı ile yağlayın.
Krep hamurundan döküp hızlıca yayın her iki yüzünü de pişirin.
Pişirdiğiniz krepleri dikdörtgen veya yuvarlak bir kalıpla her bir porsiyon için üçer tane kesin.
Servis tabağının tabanına krebı koyun.
Üzerine bonfile soteyi koyun.
Tekrar krep ve tekrar et soteden koyun.
Son kata krep koyun.
Üzerine sarımsaklı süzme yoğurt dökünüz ve biberli yağ gezdirerek servis yapın.