Havuçlu Haşhaşlı Kek Tarifi
Malzemeleri:
- Üç tane yumurta
- İki tane büyük boy havuç
- 1,5 su bardağı tozşeker
- Bir çay kaşığı toz tarçın
- Bir avuç ceviz içi
- Bir paket şekerli vanilya
- Bir paket kabartma tozu
- Bir çay kaşığı karbonat
- İki çorba kaşığı haşhaş tohumu
- Bir su bardağı yoğurt
- Üç su bardağı un
- Bir su bardağında biraz az sıvı yağ
Yapılışı:
Havuçları soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Kıvam alan yumurtanın içine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpın.
Haşhaş, tarçın, vanilya, kabartma tozu, karbonat, havuç, un ve cevizi ilave edin.
Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar güzelce çırpın.
Kek kalıbını yağlayıp hazırladığınız harcını içine boşaltın.
Zevkinize göre üzerini bütün ceviz içiyle süsleyebilirsiniz.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 50-55 dakika pişirin.