Etli Salçalı Pirinç Pilavı Tarifi
Malzemeleri:
- Yarım kilo kemikli et
- İki su bardağı pirinç
- 1.5 litre su (7.5 su bardağı)
- Bir yemek kaşığı tepeleme tereyağı
- Bir kahve fincanı sıvı yağ
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Tane karabiber
Yapılışı:
Öncelikle etleri yıkayıp süzün.
Tencereye sıvı yağın yarısı koyun.
Etleri tencereye alınıp iki taraflı kızartın.
Salça ekleyip karıştırın.
Üzerine kaynar su, tuz ve tane karabiber ilave edin.
Etler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Pişen etleri kevgirle çıkarın.
Et suyunu süzgeç yardımıyla süzün.
Et suyunu pilava ilave etmek için sıcak tutun.
Etleri kemikten ayrılıp didikleyin.
Önceden ıslatılan pirinçleri yıkayıp süzün.
Tereyağı ve sıvı yağın kalanını pilav yapılacak tencereye koyun.
Yağ ısınınca pirinçleri ilave edin.
Pirinçleri kısık ateşte kavurun.
Pirinçler yağın rengini alıp şeffaflaşınca üzerine üç su bardağı et suyu ekleyin.
Et suyunun tuzunu da dikkate alarak tuzunu ayarlayın.
Kaynayınca kısık ateşe alının.
Pilav suyunu çekince üzerine didiklenen etleri ilave edin.
Pilavı alt üst ederek çok hafif karıştırın.
Ateşten alıp üzerine kağıt havlu sererek demlendirin.
Daha sonra servis yapabilirsiniz.