31 Mayıs 2014 Cumartesi

Kaynatılmış Soğan Suyu Diyeti Nasıl Yapılır

Kaynatılmış Soğan Suyu Diyeti Nasıl Yapılır
Mineral ve vitamin deposu olan soğanın faydaları saymakla bitmez. Adet düzensizliklerinde, kısırlıkta, çikolata kisti ve miyom rahatsızlıklarda etkili olmaktadır. Soğan;  depresyona, bahar yorgunluğuna, kronik yorgunluklara ve uykusuzlukta da etkili olmaktadır. Soğanın bir diğer özelliği de zayıflatma özelliğidir. Soğan tokluk hissi verir,  yağ yakıcı özelliği vardır. Bu özellikleri nedeniyle zayıflamak isteyen kişilerin diyet listelerinde sıkça yer alır.

Soğan Suyu Diyeti
Bir tane irice beyaz soğanın kabuklarını  soyup dört parçaya bölün. İki su bardağı suyu kaynatıp içine kestiğiniz soğanı bırakın.  Beş dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp pişen soğanını atın. Suyunu sabah ve akşam olmak üzere yemeklerden önce sıcak sıcak için. 

Burada dikkat edilmesi gereken konu, bu diyetin 7 ya da 15 gün boyunca yapılıp 15 gün ara verilmesi gerektiğidir. Diğer bir konu ise soğan suyunun sabah ve akşam öğünlerden önce kaynatılıp sıcak sıcak içmesi gerektiğidir.