Ayva Reçeli Tarifi
Malzemeleri:
- Bir kilo ayva
- Bir kilo toz şeker
- İki tane karanfil
- Yarım limonun suyu
- Altı su bardağı kaynar su
Yapılışı
Ayvaları soyup küp şeklinde doğrayın.
Tencereye 6 su bardağı kaynar su doğranmış ayvaları ve çekirdeklerini ilave edin
Ayvalar yumuşayana kadar kaynatın.
Daha sonra karanfili de ilave edin.
Kaynayan ayvaların üzerine şekerini dökün ve kaynatmaya bırakın.
Reçel koyulaşıp, kıvam alana ve rengi kırmızıya dönene kadar kısılmış ateşte kaynatın.
Daha sonra limon suyu ilave edip ateşten alın.
Ayva çekirdeklerini ayıklayıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kavanoza koyup buzdolabına kaldırın.