9 Şubat 2014 Pazar

Şekerpare Yapmanın Püf Noktaları Şekerpare Tarifi

Şekerpare Yapmanın Püf Noktaları Şekerpare Tarifi, şekerparenin püf noktaları

Şekerpare Yapmanın Püf Noktaları  
Şekerpare yapmanın püf noktalarından biri ılık şerbetin sıcak şererparelerin üzerine dökülmesidir. Bir diğer püf nokta ise şekerparelerin üzerinin kapatılarak bir gece bekletilmesidir. O zaman tam kıvamını alır...

Şekerpare Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin yağı 
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • Dört yemek kaşığı irmik
  • İki yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • İki tane yumurta
  • Dört su bardağı un
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
Şerbet Malzemeleri:
  • Üç su bardağı şeker
  • Dört su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • Fındık içi (Üzeri için)

Yapılışı
Bir paket yumuşak margarin, bir su bardağı pudra şekeri, dört yemek kaşığı irmik, iki yemek kaşığı hindistan cevizi, iki yumurta, dört su bardağı un, bir paket vanilya ve bir paket kabartma tozunu karıştırarak kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yapın.

Hamurun kıvamını tutturmak için, ununu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayınıp tepsiye dizin. Üzerine çok hafif bastırdıktan sonra tam ortasına birer fındık içi koyun.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.

Pişen şekerpareleri fırından çıkarıp 3 dakika beklettikten sonra ılık şerbetini dökün.

Şerbetin hazırlanması:
Üç su bardağı toz şekeri ile dört  su bardağı suyu karıştırıp 10 dakika kaynatın. Su kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın.

Şerbeti ateşten alıp ılımasını bekleyin.  Ilıyan şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine gezdirerek dökün.