Şekerpare Tarifi Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Püf Noktaları, Şekerpare Tarifleri, Şekerparenin Malzemeleri, Şekerpare Yapmanın Püf Noktaları
Şekerpare Tarifi
Malzemeleri
- Yarım kilogram un (yaklaşık olarak 3.5 - 4 su bardağı un)
- 1 paket margarin yağı
- 2 tane taze yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 50 gram irmik
- 150 gram pudra şekeri
- Yarım kilogram şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım limonun suyu
- 3 su bardağı su
Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşayan margarini biraz ezin.
Unu yavaş yavaş ilave edip yoğurun.
Vanilya, kabartma tozu, pudra şekeri, irmik, yumurtaları ekleyip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yada ceviz içi koyun.
180 derecede önceden ısıtılmış yarım saat pişirin.
Şekerparelerin güzelce kızarması gerek.
Pişen şekerpareleri soğumaya bırakalım.
Şimdi şerbetini hazırlayalım.
Tencereye 3 su bardağı suyu koyun.
Suyun içine toz şeker ve limonu ekleyin, karıştırıp ateşe koyun.
Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha karıştırarak kaynatın.
Sıcak şerbeti ılıyan şekerparelerin üzerine yavaşça gezdirerek dökün.
Bir gece bekletirseniz nefis olur.
Not: Hemen servis yapmanız gerekiyorsa soğuması ve şerbetini çekmesi için bir kaç saat bekletip servis yapın...