Şekerpare Oktay Usta tarifleri, Tarifi Şekerpare, Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi, Şekerpare Malzemeleri, Şekerpare Tarifi Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, şekerpare yapmanın püf noktaları nelerdir
Malzemeleri:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tane yumurta
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- Yarım limonun suyu
- Bir tane yumurta
Margarin, sıvı yağ ve şekeri karıştırın.
İçine bir yumurta ve bir yumurtanın sarısını ilave edilerek karıştırın.
İrmik ve unu ilave ederek karıştırın.
Karbonat ve vanilyayı da ilave edip istenen kıvama gelene kadar yoğurun.
Dört su bardağı şeker ve dört bardak suyu kaynatın.
Limonları da şerbetin içine sıkarak şerbeti hazırlayın.
İstediğiniz şekilleri verdiğiniz şekerpare hamurlarını fırın tepsisine dizin.
Çırpılan bir yumurtayı şekerparelerin üzerine sürün.
Önceden 180 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Nar gibi kızaran şekerpareleri soğumaya bırakın.
Üzerine ılık şerbeti dökün.
Şerbeti çektikten sonra servis yapın.