Pervane Kurabiye Tarifi, Pervane Kurabiye Tarifleri Pervane Kurabiye Nasıl Tarifi Malzemeleri, Pervane Kurabiyenin Yapılışı
Pervane Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
- Yarım paket oda sıcaklığında margarin yağı
- 1 tane yumurta
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tuzu
- 1.5 çorba kaşığı kakao
- 1 bardak pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Un
- Tuz
Pervane Kurabiyenin Yapılışı
Margarini, bir çorba kaşığı yoğurdu, bir tane yumurtayı iyice karıştırıyoruz.
2-3 dakika güzelce karıştırdıktan sonra bir bardak pudra şekerini ilave e ediyoruz.
Unu yavaş bir şekilde ilave etmeye başlıyoruz.
Diğer yandan kabartma tozu ve vanilyayı unla beraber karıştırarak yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan kıvamda bir elde edene dek yoğuruyoruz.
Yoğrulan hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz
1.5 çorba kaşığı kakaoyu ikiye ayırmış olduğumuz hamurdan bir yarısına ilave edip yoğuruyoruz.
Hamurları oklava ile açarak 4 tane yuvarlağı bardak ağzı ile güzelce alıyoruz.
2 beyaz 2 kakaolu hamuru alarak rulo şeklinde doluyoruz.
Hafifçe bastırarak tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişiriyoruz.