22 Şubat 2014 Cumartesi

Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan Kebabı Tarifi, patlıcan kebabı tarifi, patlıcan kebabı tarifi oktay usta, antep patlıcan kebabı tarifi, fırında patlıcan kebabı tarifi, etli patlıcan kebabı tarifi, fırında patlıcan kebabı tarifi, urfa patlıcan kebabı tarifi, mangalda patlıcan kebabı tarifi, tencerede patlıcan kebabı tarifi

Patlıcan Kebabı Tarifi 
Malzemeleri:

  • 3 tane patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 2 tane domates
  • 3 tane sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Sarmısak
  • 100 gram tereyağı
  • Bir dilim ekmek

Yapılışı
Soğanları rendeleyin.
Ekmeği ıslatın.
Kıymayı ve sarmısağı, biber salçasını,  domates salçasını, tuzu, pul biberi iyice yoğurun.
Patlıcanları yuvarlak şekilde kesin.
Köftelere patlıcan büyüklüğünde yuvarlak şekil verin.
Bir köfte, bir patlıcan olacak şekilde tepsiye dizin.
Üzerine biberleri ve domatesleri, soğanı ve sarımsağı koyun.
Yağı dilimleyip üzerine koyun ve sıcak su gezdirip  folyo ile kapatın.
200 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Patlıcanlar yumuşadıktan sonra folyoyu açın.
Tekrar fırına koyarak kızarana kadar pişirin.