9 Şubat 2014 Pazar

Pastane Poğaçası Tarifi Kaşarlı Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır Malzemeleri Püf Noktaları

Kaşarlı Pastane Poğaçası
Malzemeleri: 
  • Bir paket margarin (250 gram)
  • Bir tane yumurta
  • Bir su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • İki çay kaşığı şeker
  • İki çay kaşığı tuz
  • Bir paket maya
  • Aldığı kadar un
  • İçine kaşar peyniri
  • Susam
  • Su ve 1 kaşık pekmez (Üzeri için)
Yapılışı
Önce maya ve ılık sütü karıştırın.
Margarinı, sıvıyağı, yumurta sarısını, şekeri ve tuzu iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımları bir kaba koyup yavaş yavaş un ilave edin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun.
Hamuru sıcak bir yere koyarak mayalanması için bekletin.
Hamur mayalandıktan parçalar kopararak yuvarlayın.
İçine kaşar peyniri koyarak kapatın.
Pekmezli su karışımına batırıp daha sonra susama bulayın.
Tepsiye dizip fırına vermeden önce 15 dakika daha mayalanması için bekletin.
Önceden 190 derecede ısıtılan fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.