Limonlu Cheesecake Tarifi Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Limonlu Cheesecake Tarifi,Limonlu Cheesecake Yapılışı
Malzemeleri:
- Bir paket yulaflı yada burçak bisküvi
- 50 gram tereyağı
Kreması için:
- Bir paket labne peyniri
- Bir su bardağı yoğurt
- İki tane yumurta
- İki yemek kaşığı un
- Bir tane limonun kabuğu
- Bir çay kaşığı kadar vanilya
- Bir su bardağı toz şeker
- Bir tane limon sosu için :
- Bir tane yumurta
- İki yemek kaşığı limon suyu
- Bir çay kaşığı limon kabuğu( rendelenmiş şekilde)
- 50 gram tereyağı yada margarin isteğe bağlı
- Bir çay bardağı şeker
Limonlu Cheesecake Yapılışı
Bisküvileri kırarak un haline getirin.
Tere yağını eritip un haline getirdiğiniz bisküvilerin içine dökün.
Düz yuvarlak kek kalıbını içine düzgün bir şekilde dökün.
Hazırladığınız bu tabanı dolapta yarım saat kadar dinlendirmeye bırakın.
Krema için labne peynirini ve yoğurdu iyice çırpın.
Şekeri ilave edip düzgün bir kıvama gelene kadar çırpıp yumurtaları ekleyin.
Sonra unu limon kabuklarını ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.
Krema artık hazır.
Dolaba koyduğunuz tabanı çıkartın ve kremayı düzgün bir şekilde bisküvili tabana sürün.
180 derecede ısıtılan fırında yarım saat kadar pişirin.
Piştikten sonra dolapta alıp soğumaya bırakın.
Sıra geldi sosunu hazırlamaya.
Sos malzemelerini bir kaba koyup benmari usulü pişirin.
Fakat yumurtayı iyice çırpmadan koymayın.
Yaptığınız sosu soğumaya bırakın.
Sosunu dilerseniz soğuduktan sonra dilerseniz servis esnasında dökebilirsiniz.