Kakaolu Islak Kek Tarifi
Malzemeleri:
- İki tane yumurta
- İki paket kabartma tozu
- Bir paket vanilya
- Bir bardak toz şeker
- İki bardak süt (Bir bardağı üstüne)
- Dört çorba kaşığı kakao
- Sekiz çorba kaşığı un
- Bir bardak fındık yağı
Yapılışı
Yumurtaları ve şekeri mikserde 4-5 dakika kadar çırpın.
Sütün 1 bardağını ve sıvıyağı ilave edip tekrar çırpın.
Vanilyayı, unu ve kakaoyu ilave edin.
Malzemeler iyice karışana kadar mikserle düşük devirde karıştırın.
Son olarak kabartma tozunu ilave ederek çok az daha karıştırın.
Hamuru yağlı kağıt serilmiş olan kelepçeli kalıbın içerisine dökün.
Daha önceden 180 derecede ısıtılan fırında yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirin.
Kürdan sokarak pişip pişmediğini kontrol edin.
Piştiyse fırından alın.
Fazla bir süre beklemeden, pişmiş olan kekin üzerine bir su bardağı sütü dökün.
Ilındıktan sonra kalıbın kelepçesini açın.
daha güzel olması için bir gece buzdolabında bekletin.
İsterseniz soğuyunca hemen servis de yapabilirsiniz.