İrmik Helvası Tarifi İrmik Helvası Nasıl Yapılır Malzemeleri, İrmik Helvası Yapmanın Püf Noktaları.
İrmik Helvası Tarifi
Malzemeleri:
- İki su bardağı irmik unu
- 150 gram margarin yağı (Biraz daha yağlı yapmak isteyenler 250 gram yağ kullanabilir)
- Bir yemek kaşığı tere yağı
- Bir su bardağı toz şeker
- İki su bardağı su (Su yerine 2 su bardağı süt kullanabilirsiniz)
- Bir paket vanilya
- Tarçın
- Tercihe göre ceviz içi ya da dolmalık fıstık
Yapılışı
Margarini tavaya koyarak ateşti açın.
Margarin yağı erirken 2 su bardağı irmiği ilave edip karıştırarak kavurun.
Orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
Pembeleşince ateşin altını kısın.
Kavurma işlemi en az yarım saat sürmelidir.
Önceden 2 su bardağı ılık su ile 2 su bardağı şekeri karıştırıp bekletin.
İrmik kavrulduktan sonra ateşin altını kısıp şekerli ılık suyu üzerine ekleyin.
Sürekli karıştırarak topak topak olmasını engelleyin.
Hafiften kaynamaya başlayıp göz göz olduktan sonara ocağın altını kapatın.
Daha sonra bir yemek kaşığı tere yağını ve vanilyayı üzerine ekleyin.
Tencerenin ağzını kapatın.
15 dakika kadar bu şekilde bekletin.
Hazır olan irmik helvasını son kez karıştırın.
Tercihe göre üzerine tarçın, ceviz serperek servis yapın...
Not: Helvada dolmalık fıstık kullanacaksanız, dolmalık fıstığı en başta margarin ve irmikle birlikte tavaya ekleyip kavurmanız gerekir.