Ezogelin Corbası Tarifi Ezogelin Corbası Nasıl Yapılır Malzemeleri Püf Noktası, Ezogelin Çorbası Tarifi, Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır, Ezogelin Çotbası Malzemeleri, Ezogelin Çorbası Yapmanın Püf Noktaları
Ezogelin Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- Bir su bardağı kırmızı mercimek
- Bir türk kahvesi fincanı bulgur
- Yarım kahve fincanı pirinç
- Bir tane orta boy soğan
- İki diş sarımsak
- İki yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
- Yedi su bardağı su
- Tuz
Meyanesi için:
- İki yemek kaşığı un
- Bir yemek kaşığı salça
- Bir tatlı kaşığı nane
- Bir tatlı kaşığı kırmızı biber
- İki yemek kaşığı sıvıyağ
- İki su bardağı su
Yapılışı:
Önce soğan ve sarımsağı çok küçük olacak şekilde doğrayın.
Margarini tencereye koyup kızdırın.
Doğranan soğan ve sarımsağı ilave ederek hafif pembeleşene kadar kavurun.
Pembeleşen soğanlara mercimek, bulgur ve pirinci ekleyin.
Bir dakika daha kavurun.
Tuz ve Yedi su bardağı su ilave edin.
Orta ateşte kaynamaya bırakın.
Daha büyük bir tencereye sıvı yağı koyun.
Üzerine unu ekleyerek kavurun.
Kavurduğunuz una salçayı ilave edin.
Bir dakika daha kavurun.
Baharatları ekleyerek karıştırın.
İki su bardağı kadar sıcak suyu ekleyin.
Topak kalmaması için sürekli karıştırmaya devam edin.
Pişip yumuşayan diğer tenceredeki bakliyatları suyu ile birlikte hazırladığınız unlu suya ekleyin.
Karıştırmaya devam edin.
Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
İsteğe göre üzerine kavrulmuş yağ ve pul biber dökerek servis yapın.