16 Şubat 2014 Pazar

Doğru Kardiyo Egzersizleri Zayıflatır Yanlış Kardiyo Kas Eritir Şişmanlatır

Doğru Kardiyo Egzersizleri Zayıflatır Yanlış Kardiyo Kas Eritir Şişmanlatır
Vücuttaki yağlarla olan savaşı kazanmak ve yağlarımızı eritmek için kardiyo hareketleri yapmamız şart. En bilinen ve etkili kardiyo hareketlerini; koşu, yüzme, ip atlama, kürek çekme olarak sayabiliriz...

Doğru yapılan kardiyo egzersizleri, yağları eriterek özleminizi duyduğunuz sağlıklı ve fit bir vücuda kavuşmanızı sağlar.  Yanlış yapılan kardiyo hareketlerin ise kas kaybına neden olabilir. Bu da daha fazla kilo ve şişmanlık demektir. Öncelikle kardiyo hareketlerini doğru yapmayı öğrenmemiz gerekir.

Doğru Kardiyo Egzersizleri Nasıl Yapılır
Yağ yakmak için kardiyo hareketlerini karışık yapmak daha faydalı olmaktadır. Örneğin bazı günler koşarken bazı günlerde ip atlayabilir ya da yüzebiliriz...

Kesinlikle kahvaltı yapmadan ya da açken kardiyo hareketleri yapılmamalıdır.Kaslarınızı eritebilirsiniz, hiç kimse kaslarını kaybetmek istemez değil mi?

Kardiyo egzersizleri yaparken vücudunuzu aşırı zorlamayın, bazı günler vücudun dinlenmesini sağlayın. Aşırı yüklenme ve yorgunlukta kas kaybına neden olur.

Kardiyo hareketlerini yaparken arada 1-2 kiloluk hafif  ağırlıklarla kısa süreli çalışarak kasları güçlendirebilirsiniz.  Ağırlık hareketlerinde kesinlikle aşırıya kaçmayın!