4 Şubat 2014 Salı

Çiğ Börek Nasıl Yapılır Tarifi Püf Noktaları

Çiğ Börek Nasıl Yapılır Tarifi Püf Noktaları, Çiğ Börek Nasıl Yapılır, Çiğ Börek Tarifi, Çiğ Börek Malzemeleri.

Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı maden suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Yeteri kadar un
  • Yarım çay bardağı su
  • Kızartmak için sıvı yağ
İçi İçin:
  • 100 gram kıyma
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 tane sivri biber
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı
Önce bütün sıvıları karıştırıp kek gibi çırpın.
Daha sonra ununu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yarım saat kadar dinlendirin.
Bu arada kıymalı harcı hazırlayın.
Kıyma, yeşil biber, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın.
Dinlenen hamurları un yardımıyla incecik açın. 
Sonra harcı yufkanın bir kenarına koyup kapatın.
Uçlarını çatal yardımı ile bastırarak kapatın.
Bu şekilde açılmıyor ve böreğin görünüşü güzel oluyor.
Son olarak kızgın yağda kızartın.