Bayatlamayan Poğaça Tarifi Bayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır Malzemeleri, Bayatlamayan Poğaça Yapmanın Püf Noktaları, Tarifi Bayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır.
Bayatlamayan Poğaça Tarifi
Hamuru için:
- Bir su bardağı yoğurt
- Bir su bardağı sıvı yağ
- İki su bardağı ılık su
- Bir paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Bir yemek kaşığı şeker
- Bir tane yumurta
- Yeteri kadar un (yaklaşık 8 bardak)
Üzeri için:
- Bir tane yumurta
- Susam
- Çörek otu (isteğe bağlı)
Yapılışı
Maya ve şekeri ılık suda eritin.
Sıvı yağ, yoğurt, tuz, yumurta ve unu ilave ederek hamuru yoğurun.
Hamur kabının kapağını kalın bir örtü ile kapatıp 40-50 dakika mayalanması için bekletin.
Hamur mayalandıktan sonra dilediğiniz şekilleri vererek tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Zevkinize göre üzerine susam, çörek otu ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz.
180 derecede önceden ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.