8 Şubat 2014 Cumartesi

Aşure Nasıl Yapılır Aşure Tarifi Aşure Yapmanın Püf Noktaları Aşure Malzemeleri



    Aşure Nasıl Yapılır Aşure Tarifi Aşure Yapmanın Püf Noktaları Aşure Malzemeleri, aşure nasıl yapılır, aşure tarifi, aşure yapmanın püf noktaları, aşure tarifleri, kolay aşure tarifi, pratik aşure tarifleri, şure malzemeleri

    Aşure nasıl yapılır  
    Malzemeleri:

    • Bir su bardağı nohut
    • Bir su bardağı kuru fasulye
    • Üç su bardağı aşurelik buğday
    • Bir su bardağı kabukları soyulmuş fıstık
    • Bir su bardağı fındık içi(bütün)
    • 1.5 su bardağı doğranmış kayısı
    • Bir su bardağı kuru üzüm
    • Yarım su bardağı kuş üzümü
    • Yarım su bardağı küp doğranmış portakal kabuğu
    • Bir su bardağı küp doğranmış elma
    • Dört su bardağı toz şeker
    • Bir çimdik tuz
    Yapılışı
    Bir gece önceden fasulye ve nohudu aynı kapta ıslatın.
    Bir gece önceden buğdayı güzelce yıkanıp sıcak su ile ıslatın.
    Ertesi gün fasulye ve nohudu düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. 
    Buğdayı da aynı şekilde haşlayın.
    Meyveleri bir tencerede yumuşayana kadar yaklaşık olarak 10 dakika kadar kaynatın.
    Büyük bir tencereye pişen malzemelerin tamamını koyun.
    Suyu yetersizse sıcak su ekleyin.
    Kaynayınca fıstık, fındık, portakal kabuğu, elma, bir çimdik tuz ve şekeri ilave edin.
    Arada karıştırın.
    10 dakika daha kaynatılıp ocaktan alın.
    Aşurenin kıvamlı olmasını istiyorsanız buğday nişastası ilave edebilir.
    2 kaşık buğday nişastasını az suda eritip kaynayınca ilave edin.
    Üzerine nar, tarçın, kuş üzümü vs. serperek servis yapabilirsiniz.