4 Aralık 2013 Çarşamba

Sırrı Süreyya Önder HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oldu

Sırrı Süreyya Önder HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oldu
Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü Sırrı Süreyya Önder'in HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. Kürkçü, "Vekilimiz Sırrı Süreyya Önder hem halkın hem de bizim İstanbul adayımızdır" dedi.

Kürkçü yaptığı açıklamada,"Vekilimiz Sırrı Süreyya Önder hem halkın hem de bizim İstanbul adayımızdır. Her yerde aday göstereceğiz, kendi başımıza, kendi adaylarımızla ve programımızla seçimlere gireceğiz. Bizim dışımızda, hakkımızda yapılmış olan haber ve yorumlara cevabımız, herhangi bir ortaklığın parçası olmadığımızdır. Düzenin iki partisi, AKP ve CHP karşısında farklı halkların ve inançların, ezilenlerin, mağdurların temsilcileri ile çıkacağız. İstanbul'da 'o iş kepçesinin önüne çıkan adamı aday yapın' diyen halkın taleplerine de cevap vermiş oluyoruz. İzmir ve Ankara'da da aday adaylarımız var, bu isimler önümüzdeki günlerde halkın inisiyatifi ile belirlenecektir" diye konuştu.

Sırrı Süreyya Önder Twitterdan Açıklama Yaptı
HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder HDP'nin resmi Twitter hesabından bir açıklama yaptı.  Önder, "CHP kadar emek harcamadan, beleş oylara konan, solun oylarına ipotek koymuş bir parti daha yoktur. Hiçbir solcu emek, kent hakkı, Kürt sorunundaki CHP riyakarlığını daha fazla kaldıramaz. CHP'nin Gezi ipoteği kabul edilemez. Gezi'de yaşamını yitiren insanlarımızın kanı Kadir Topbaş'ın üzerine sıçramıştır. El altından bizi destekleyin, ama bizim yanımızda görünmeyin diyenlere cevap adaylığımdır. Halka sesleniyorum; Seçime girmeyi ayıp addeden zihniyete bir tokat atın da sesi ABD'den duyulsun." ifadelerini paylaştı.