Malzemeleri:
- Bir litre süt
- Bir su bardağı toz şekeri
- Bir çay bardağı pirinç
- Bir su bardağı toz badem
- Bir poşet toz şanti
- Bir paket vanilya
- İki çorba kaşığı pirinç unu
- Bir çorba kaşığı nişasta
Üzeri İçin:
- File Badem
- Tarçın
Yapılışı
1 litre sütünün 1 su bardağını ayırın.
Kalan sütü tencereye koyup şekeri ilave edin.
Süt içindeki şeker eriyene kadar pişirin.
Haşladığınız pirinci de sütün içine ilave edip karıştırın.
Vanilya, pirinç unu, nişasta, toz bademi de ekleyin.
Koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin.
Soğumaya bırakıyoruz.
Ayırmış olduğunuz 1 su bardağı süt ile toz şantiyi çırpma teli yardımı ile iyice çırpın.
Sonra sütlacın içine çırpmış olduğumuz şantiyi ilave edip karıştırın.
Sütlacı kaselere boşaltıp file badem ve tarçın ile süsleyip ikram edin.