Malzemeleri
- Bir litre süt
- Bir su bardağı su
- Bir çay bardağı toz şeker
- Bir çay bardağı pirinç
- İki tatlı kaşığı kaşığı pirinç unu
- Üzeri için tarçın
Önce bir çay bardağı pirinci yıkayın.
Tencereye bir su bardağı su koyun, yıkanmış pirinçleri ilave ederek altını yakın.
Pirinçler suyu çekene kadar pişirin.
Bir litre soğuk sütü de ilave edin.
Kaynayana kadar ara sıra karıştırın.
Bir kasede iki tatlı kaşığı pirinç ununu bir su bardağı soğuk su ile iyice ezin.
Tencerede kaynamakta olan sütten 5-6 kaşık alarak kaseye ekleyin (pirinç ununu ılıtacak şekilde).
Pirinç ununu da tencereye ekleyin.
10 dakika kadar arada karıştırarak pişirin.
Bir çay bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.
Sütlacı kaselere koyup soğumasını bekleyin.
Sütlaçlar soğuduktan sonra üzerine tarçın serperek servis yapın.