Sulu Köfte Tarifi Sulu Köfte Yapılışı Sulu Köfte Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri, sulu köfte tarifi, bulgurlu sulu köfte, sulu köfte malzemeleri, ince bulgurlu sulu köfte, sulu köfte yapmanın püf noktaları, terbiyeli bulgurlu sulu köfte, sulu köfte tarifleri.
Sulu Köfte Tarifi
Malzemeleri- 150 gram kıyma
- Bir adet kuru soğan
- Bir adet patates
- Bir adet havuç
- Bir su bardağı bezelye (konserve bezelye de olabilir)
- Bir çay bardağı kırık pirinç
- Bir çorba kaşığı salça
- Beş yemek kaşığı zeytinyağı
- Altı su bardağı su
- İki çay kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı karabiber
- 10 dal maydanoz
Yapılışı
Önce soğanları rendenin büyük tarafıyla rendeleyin.
Soğanın içine; kırık pirinç, tuz, karabiber ve ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
Daha sonra kıymayı da ilave edip 20 dakika kadar yoğurun.
Köfteyi ne kadar çok yoğurursanız kıvamı o kadar iyi olur.
Sulu köfteyi 20 dakika yoğurmak yeterli olacaktır.
Yoğurduğunuz köftelikten ufak parçalar kopararak yuvarlayın.
Pirinçler suyla şişeceği için köfteleri fazla büyük yapmayın.
Tepsiye un dökün, yuvarlamış köfteleri unun üzerine döküp karıştırarak unlayın.
Köfteleri yaptıktan sonra, tencereye yağ ve salçayı koyup kavurun.
İçine 6 su bardağı soğuk su koyup kaynamasını bekleyin.
Bu arada patatesi soyup küp küp doğrayın.
Havucu kazıyıp doğrayın
Su kaynadığında içine önce köfteleri atın.
Ardından patates ve havucu ilave edin.
Bezelye taze ise havucun ardından bezelyeyi de ilave edin.
Daha sonra yarım saat pişirin.
Bezelyeniz konserve ise ocaktan almadan 10 dakika önce ilave edin.
Çünkü konserve bezelyelerin 10 dakika pişmesi yeterlidir.
Yarım saat sonra pişip pişmediğini kontrol edip tuzunu ilave edin.