Etsiz Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi, Kuru Fasulye Nasıl Yapılır, kuru yemek tarifleri, kuru fasulye nasıl yapılır, düdüklüde kuru fasulye nasıl yapılır, kuru fasulye nasıl yapılır oktay usta tarifleri, etli kuru fasulye nasıl yapılır, sucuklu kuru fasulye nasıl yapılır, güveçte kuru fasulye nasıl yapılır.
Kurufasülye Tarifi Yapılışı
Malzemeleri:
- İki su bardağı kuru fasulye
- İki adet iri domates
- Bir çorba kaşığı domates salçası
- İki adet orta boy soğan
- İki çorba kaşığı zeytinyağı
- Üç çorba kaşığı tereyağı
- Üç adet acı biber kurusu
- Dört su bardağı tavuk suyu (evde hazırlanmış)
- Tuz
Yapılışı
Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri tencerede kaynamaya koyun.
Su fasulyelerin üzerini 6-7 cm. geçmelidir.
Fasulyelerin yumuşayana kadar pişirin.
Ancak fasulyelerin diri kalması için orta ateşte tıkırdamaya başlayana kadar pişirin.
Su yüksek ateşte çok kaynarsa fasulyelerin içi dışarıya çıkar.
Çok ince doğranmış soğanı, üç çorba kaşığı su, zetinyağı ve tereyağıyla orta ateşte kavurun.
Soğanları bu şekilde öldürdükten sonra salçayı ekleyin.
Yakmadan güzel bir koku verinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın.
Çekirdekleri çıkarılarak rendelenmiş domatesleri, biberleri ve tuzu ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp domates suyunu çekinceye kadar pişirin.
Daha sonra sıcak tavuk suyunu ve fasulyeleri ilave edin.
Bütün malzemenin tatlarının güzelce kaynaşması için 10 dakika daha orta ateşte pişirin.
Daha sonra ocağı kapatıp 30 dakika kadar bekletin.
Sulu yemeyi tercih edenler, pişirmeyi su fasulyelerin üzerindeyken sonlandırmalıdır.
Kuru fasulye pilav yanında servis edilecekse suyunu biraz daha çekmesi gerekir.