Çiğ Köfte Nasıl Yapılır Tarifi Yapılışı Ve Malzemeleri, Çiğ Köfte Yapılışı, Çiğ Köftede Kullanılan Malzemeler Çiğ Köfte Malzemeleri, Çiğ Köftenin Yapılışı.
Çiğ Köfte Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
500 kilogram yağsız çiğ köftelik kıyma
500 kilogram köftelik esmer bulgur
1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
Yarım yemek kaşığı silme domates salçası
100 gram isot (tercihen Şanlıurfa isotu)
100 gram kırmızı pul biber
Tuz
1 tatlılı kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı kimyon
5 diş dövülmüş sarımsak
4 tane orta boy domates rendesi
1tane limon suyu
Maydanoz
Taze soğan
Çiğ Köftenin Yapılışı
İsot ve kırmızı pul biberi ıslatın.
Yoğurma kabına; bulgur, salçalar, ıslatılmış isotun ve pul biberin yarısını, domates rendesi ve tuzu koyun.
Altı tane buz parçasını da ilave edip koyup yoğurun.
(Bulgurun sıcaktan şişmeden pişmesi için buz koyuyoruz)
50 dakika kadar yumuşayıncaya kadar yoğurun.
Daha sonra eti üzerine yayın.
İsot-pulbiber karışımının kalan yarısı, ezilmiş sarımsağı, limon suyu, karabiber ve kimyonu ekleyin.
Tekrar yoğurmaya başlayın, bulgur tamamen pişene kadar yoğurmaya devam edin.
Çok kuru olursa biraz soğuk su ilave edip biraz daha yoğurun.
Yeşillikleri katıp elinizde sıkarak şekil verin.
Yanında ayran ile servis yapın.