17 Eylül 2013 Salı

Başbakan'ı Protesto Eden ODTÜ Öğrencilerine 6 Yıl Hapis Cezası İstendi

Başbakan'ı Protesto Eden ODTÜ Öğrencilerine 6 Yıl Hapis Cezası İstendi  
GÖKTÜRK -2 uydusunun fırlatılması töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto eden 45 ODTÜ öğrencisine 6'şar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

Hazırlanan iddianamede öğrencilere, “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından 6’şar yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi. 

Dava açılan öğrenciler arasında polisin attığı gaz bombasıyla başından ağır yaralanarak beyin kanaması geçiren Barış Barışık'ta bulunuyor.

Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından  kabul edilen iddianemede ODTÜ öğrencilerine yönelik suçlamalar şöyle:

“İçlerinde ODTÜ öğrencisi olmayan şahısların da bulunduğu yaklaşık 400 kişilik öğrenci grubunun, önlem alan polislere, sırt çantalarından çıkardıkları molotoflar, soda şişeleri ve sapanla bilye attıkları; sopalar ve havai fişeklerle saldırdıkları; topladıkları kalasları yakarak eylemi gerçekleştirdikleri anlaşılmıştır."
  
Protesto Demokratik Hakkımız
ODTÜ'lü sanık öğrenciler savunmalarında “Başbakan’ın siyasi uygulamalarını protesto etmek amacıyla yapılan eyleme katıldıklarını, demokratik haklarını kullandıklarını” söyleyerek suçlamaları kabul etmedi. 

İlk duruşma 18 Aralık 2013 tarihinde yapılacak.