25 Ağustos 2013 Pazar

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Zeytinyağlı Barbunya Oktay Usta Tarifleri Barbunya Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Zeytinyağlı Barbunya Oktay Usta Tarifleri, Barbunya Nasıl Yapılır, barbunya nasıl yapılır, barbunya tarifi, barbunya tarifleri, oktay usta, Oktay Usta Tarifleri, pratik tarifler, pratik barbunya yemeği, zeytinyağlı barbunya, zeytinyağlı barbunya tarifi, zeytinyağlı yemek tarifleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi 
Malzemeleri:

  • Yarım kilo barbunya
  • 2 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet domates ya da iki yemek kaşığı salça
  • 10 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz

Yapılışı
Tencereye bol su koyarak barbunyaları haşlanır.
Boyalı suyunu süzülür.
Bir tencereye yağ, doğranmış soğan, sarımsaklar, ayıklanmış havuçlar dörde bölünerek doğranır.
Ateş üzerinde hafifçe kavrulur.
Rendelenmiş domates veya salça ilave edilir.
Şeker ve tuz ilave edilir.
Son olarak haşlanmış fasulyeler ilave edilerek hep beraber karıştırılır.
Kısık ateşte sıcak su ilavesiyle barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Suyunu çekip fasulyeler pişirilince söndürülür.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir.