24 Ağustos 2013 Cumartesi

Yaprak Sarma Tarifi Oktay Usta Tarifleri Yaprak Sarma Nasıl Yapılır Zeytinyağlı Etli Kıymalı Yaprak Sarma

Yaprak Sarma Tarifi Oktay Usta Tarifleri Yaprak Sarma Nasıl Yapılır Zeytinyağlı Etli Kıymalı Yaprak Sarma, yaprak sarma tarifi, yaprak sarma tarifi oktay usta, zeytinyağlı yaprak sarma tarifi, etli yaprak sarma tarifi, yaprak sarma nasıl yapılır, etli yaprak sarma tarifi oktay usta, kolay yaprak sarma tarifi, yaprak sarma nasıl sarılır, zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır, zeytinyağlı yaprak sarma nasıl yapılır, kıymalı yaprak sarması nasıl yapılır.

Yaprak Sarma Tarifi  

  • Yarım kilo asma yaprağı
  • Bir su bardağı bulgur
  • Bir su bardağı pirinç
  • Bir tane orta boy kuru soğan
  • Üç diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Bir çay kaşığı kuru nane
  • Yarım bağ maydanoz
  • Üç tane orta boy domates
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 150 gram kıyma
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir kahve fincanı nar ekşisi

Üzeri için sos

  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Bir yemek kaşığı nar ekşisi
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı
Öncelikle asma yaprakları haşlanır. 
Bulgurlar ve pirinçler yıkanır. 
Doğranacak olan malzemeler doğranarak tüm malzemeler karıştırılır (Asma yaprakları hariç). 
Haşlanan asma yapraklarına hazırladığımız iç konularak sarılır. 
Sarılan sarmaları tencereye düzenli bir şekilde dizilir. 
Tencereye 3 bardak kaynar su dökülerek sarmalar kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.
yaprak sarması Yaprak Sarması

Not: Üzerine dökülecek sosu isterseniz yapmayabilirsiniz ama yaparsanız daha lezzetli olur.

Üzeri için sos malzemelerinin hepsini tavada kızartın ve sarmaların pişme süresinin 50. dakikasında sosu sarmaların üzerine dökün. Pişmeye devam eden sarmaları 10 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ardından servis yapın.