24 Ağustos 2013 Cumartesi

Etli Kıymalı Yaprak Sarma Tarifi Oktay Usta Tarifleri Kıymalı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır

Etli Kıymalı Yaprak Sarma Tarifi Oktay Usta Tarifleri Kıymalı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır, Etli  Yaprak Sarma Tarifi, kıymalı yaprak sarma tarifi oktay usta, etli yaprak sarma pişirmek, etli yaprak sarması nasılyapılır tarifi, kıymalı yaprak sarması tarifi oktay usta, zeytinyağlı yaprak sarması tarifi, yemek tarifleri, sarmalar, yaparak sarmaları.

Etli Kıymalı Yaprak Sarma Tarifi  
Malzemeleri:
  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • Bir su bardağı pirinç
  • İki tane rendelenmiş domates
  • Üç tane orta boy soğan
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir çorba kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • 60-70 tane taze veya salamura yaprak  
Servis için
  • Süzme yoğurt
  • Ezilmiş sarmısak
  • Tereyağı
  • Pul biber (arzuya göre acı)

Yapılışı
Yaprakları salamura ise sıcak suda kaynatıp bekleterek tuzundan arındırın.
Yapraklar taze ise kaynattığınız sıcak suya atıp 3-4 dakika bekleterek yumuşamasını sağlayın.
Kıymayı iç hazırlayacağınız kaba alın.
Üzerine domatesleri rendeleyin, pirinci yıkayıp ekleyin.
Yemeklik ince doğranmış soğanı, ince kıyılmış yeşilliği, salçayı, tuz, karabiber ve yağı ekleyin.
Elinizle karıştırın.
Soğumuş yaprakların saplarını kesin ve tencerenin dibine koyun.
Yaprakların parlak yüzü alta gelecek ve sap kısmı bize bakacak şekilde açın.
Arzu ettiğimiz kadar iç koyun ve yayın.
Önce yaprağın bize yakın olan kısmını malzemenin üstüne kapatın.
Ardından yan kısımlarını da kapatarak yaprağı çok sıkı olmamak kaydıyla sarın. (pirinç şişme payı)
Bazı tariflerde yaprak sarmasının serçe parmağı inceliğinde sarılması önerilir.
Biraz dolgun sarma içiyle göz doldurur..
Tercih sizin…
Sapları tencere dibine yayın.
Sarmaları tencereye sıralı şekilde dizin.
Üzerine 2 bardak kadar sıcak su koyun.
Üzerine bir porselen tabak kapatıp 30-40 dakika pişirin.

Sos için:
Süzme yoğurdu su ile yumuşatın, ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyin. Tereyağını ateşte hafif kızdırın, pulbiber atıp altını kapatın.

Sarmalarınızı tabağınıza alın, yoğurt ve tereyağlı pulbiberle servis yapın.

Not:Tencere dibine ekleyeceğiz özellikle taze yaprak sapları ,yemeğinize pişme esnasında ekşilik verecektir.Lütfen ekleyin..

Tencere dibine eklediğiniz 3-4 kalem pirzola,sarmaların suyu ve tadıyla pişebildiği gibi,sunumda tencere bir servis tabağına ters çevrilerek ortaya getirilir.