- Tuz tüketimi iştahınızı açar. Tuzlu yiyecek yedikten sonra kan şekeri düşer, tatlı yeme ihtiyacı duyarsınız. Tuzdan ve tuzlu yiyeceklerden uzak durmanız gerek.
- Kırmızı acı biber iştah açar. Kırmızı acı biber tükettiğinizde doygunluk hissi duymazsınız. Aşırı yemek yersiniz.
- Patates glisemik indeksi en yüksek olan besinler arasındadır. Kısa süre sonra tekrar acıkırsınız.
- Nohut iştah açan besinler arasında yer alır. Haftada 12 çorba kaşığını geçmemesi gerekir.
- Havuç glisemik indeks değeri en yüksek olan sebzeler arasındadır. Acıkma hissinizi tetikler.
- Mısır glisemik indeks çok yüksektir. Yedikten sonra açlık hissini tetiklediği için diyet yapanların tercih etmemesi gereken bir besindir.
1 Şubat 2013 Cuma
İştah Açan Besinler Nelerdir
İştah Açan Besinler Nelerdir