11 Ocak 2013 Cuma

ODTÜ'lü Öğrenciler Üniversite Yolsuzluklarını Protesto Etti

ODTÜ'lü Öğrenciler Üniversite Yolsuzluklarını Protesto Etti  
RedHack'in üniversitelerdeki yolsuzluk belgelerini yayınlamaya devam ederken, ODTÜ'lü öğrenciler de üniversite yolsuzluklarını protesto etmek için toplandı. 

ODTÜ'ler yolsuzlukları yayınlayan RedHack'e selam gönderirken, yolsuzluk yapan üniversiteleri ve rektörlerini protesto etti. 

"ODTÜ'yü kınayan rektörler hırsız çıktı" pankartıyla toplanan ODTÜ öğrencileri, "AKP defol, üniversiteler bizimdir", "YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek.", "AKP'den hesabı gençlik soracak.", "RedHack ayakta, ODTÜ'nün yanında." sloganları atarak yürüdü. 

ODTÜ'lüler adına basın açıklamasını Makina Mühendisliği bölümü öğrencisi Göksu Cengiz yaptı:

"Dalga dalga yayılan ODTÜ direnişine destek bu defa da Redhack’ten geldi. "ODTÜ ve devrimci öğrencileri yalnız değildir. YÖK'ü YOK Edeceğiz!" diyerek YÖK’ün sitesini hackleyen RedHack, AKP’nin yandaş rektörlerinin ve sözde akademisyenlerinin binlerce yolsuzluk belgesini kamuoyuna duyurdu. Milyonlarca liralık hırsızlıktan diplomasız bölüm başkanlarına kadar YÖK’ün ve üniversitelerin kirli yüzü ortaya döküldü. Bizler üniversitelerimizde nitelikli eğitim olanakları için harcanması gereken parayla BMW’lere binen, akademik ahlaktan yoksun, AKP ne derse alkış tutan rektörleri, sözde akademisyenleri kabul etmiyoruz. Üniversitelerimize YÖK yasa tasarısıyla yöneltilen piyasacı gerici dönüşümü kabul etmiyoruz. Yolsuzluğa karışan tüm rektörlerin istifasını istiyoruz.

Unutulmamalıdır ki akademisyenlik siyasal iktidara secde etmek değil; özgür bilimi halkın hizmetine sunmaktır. Bizler üniversitelerimizi hırsızların yönetmesine izin vermeyeceğiz. Sermayedarların, gerici, piyasacı ve hırsız kadroların değil öğrencilerin, emekçilerin ve onurlu akademisyenlerin söz sahibi olduğu üniversiteleri kuracağız. ODTÜ’den yakılan ateş birer birer üniversitelere yayıldı, yayılacaktır. Sözümüz üniversitelerimizi sermayedarlara satmak, halkları emperyalist savaş politikalarıyla katletmek isteyenleredir. Sözümüz; sömürü düzeninizin katlettiği maden işçilerinin hesabını soracak, direnen ve kazanan Şişecam işçileriyle birleşecek, YÖK’ünüzü de düzeninizi de başınıza yıkacaktır. Selamımız RedHack neferlerine, çağrımız tüm üniversite bileşenlerinedir. YÖK yasasına geçit vermeyeceğiz! YÖK’ü yok edeceğiz! Yolsuzluk yapan AKP’nin rektörleri istifa!"