26 Nisan 2012 Perşembe

Tutuklu Milletvekilleri İçin Mutabakata Varıldı Yasal Düzenleme Yapılacak

Tutuklu Milletvekilleri İçin Mutabakata Varıldı Yasal Düzenleme Yapılacak
Tutuklu Milletvekilleri için meclisteki dört parti mutabakata varıldı. Konuya ilişkin yasal düzenleme yapılacağı açıklandı.
Çiçek: Tutuklu Vekiller İçin Mutabakata Varıldı 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, tutuklu milletvekillerinin durumuyla ilgili olarak, CHP, MHP ve BDP ile mutabakata varıldığını açıkladı. Adalet Bakanı Ergin'e göre ise "olay bitti, demek için henüz erken." Ankara BİA Haber Merkezi 26 Nisan 2012, Perşembe Adalet Bakanı Sadullah Ergin TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüştükten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlarken "Bundan sonra AKP Grubu'nun görüşleri ve diğer partilerin yaklaşımları değerlendirilecek. Bildiğim kadarıyla, formülasyon üzerinde çalışıyorlar. 

Orada uygulanabilir bir formül oluşturulur ve üzerinde mutabık kalınırsa netice alınabilir. Ama şu anda 'olay bitti' demek için henüz erken diye düşünüyorum'' diye konuştu. Çiçek: Görüş birliğine varıldı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek ise tutuklu milletvekilleriyle ilgili olarak muhalefet partilerinin başkanvekilleriyle yaptıkları toplantı sonucunda mutabakata varıldığını açıklamıştı. meclishaber'de yer alan bilgilere göre, Meclis Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sorunun siyaset malzemesi yapılmadan dört parti grubunun mutabık kalacağı bir şekilde yasal zeminde çözümlenmesi hususunda görüş birliğine varıldı" denildi. 

TBMM Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve Hasip Kaplan, tutuklu milletvekillerinin durumlarını değerlendirmek üzere bugün saat 9.30'da bir araya geldiler." "Yapılan görüşmelerde sorunun siyaset malzemesi yapılmadan dört parti grubunun mutabık kalacağı bir şekilde yasal zeminde çözümlenmesi hususunda görüş birliğine varıldı." 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri sonrasında CHP'den Ergenekon davasından tutuklu Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay, BDP'den KCK tutukluları Hatip Dicle, Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Kemal Aktaş, Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan ile MHP'den Balyoz davası sanıklarından Engin Alan tahliye edilmemişti. (EKN)