2 Aralık 2011 Cuma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kolon Kanseri Olabilir



'En ağır ihtimal kolon kanseri'
Başbakan Erdoğan'ın hastalığının ne olduğu tam olarak açıklanmadı. 
Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, Amerikan Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr.Ragıp Tanrıtanır verilen bilgilerle ihtimalleri şöye sıraladı:

Başbakan taburcu oldu
"Laparoskopide en fazla yapılan operasyon safra kesesiyle ilgilidir. Mideyle ilgili reflü hastalığı da bazen hastanın birkaç gün hastanede yatmasına neden olabilir. Laparoskopinin kullanıldığı en ağır hastalık ise kolon kanseridir. Laparoskopiden en ağır hastalıklarda bile, bir ya da en fazla iki gün hasta yatırılır. Normalde iki günden fazla hasta yatırılmaz. Başbakan Erdoğan'ın hastanede yaklaşık üç gün kalması ise bir komplikasyondan kaynaklanmış olabilir. "

Kolon, yani kalın bağırsak kanseri, özellikle 50 yaşından sonra erkekte üçüncü sıklıkta rastlanan kanser tipidir. Yılda ortalama 140 bin kişi hastalığa yakalanmakta 60 bin kişide bu hastalıktan kaybedilmektedir.

Otomobilde fenalaştı balyozla kurtarıldı
Erdoğan 2006 yılında, Meclis'teki grup toplantısına gelirken rahatsızlanmış ve korumaları tarafından Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Ama korumalar panik içerisinde arabadan çıkınca araba kendi kendine kilitlenmiş ve Başbakan Erdoğan mahsur kalmıştı. Başbakanlık korumaları, hastanenin yanında çalışan inşaat işçilerinden aldıkları balyoz ile arabanın camını kırmış ve kilidi açabilmişti. Başbakan'ın o dönem basın sözcüsü olan Akif Beki, Erdoğan'ın kan şekerinin düştüğünü ve bu nedenle rahatsızlandığını belirtmişti.

Başbakan Recep Eayyip Erdoğan Kolon Kanseri/Talat Atilla