10 Kasım 2011 Perşembe

Van'daki Depremzedelere Polisten Jop Ve Bibergazı


Depremzedelere jop ve biber gazı! 
Van'da dün akşam saat 21.23'te meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremin ardından soğuk havaya rağmen geceyi dışarda geçiren depremzeler, enkazda inceleme yapan Van Valisi ve Bakan Beşir Atalay'ı protesto etti. Protesto gösterilerine polis biber gazı ile müdahale etti.

Sabah saatlerinde Van Valiliği önünde bir araya gelerek çadır talebinde bulunan ve "Vali istifa" sloganı atan gruba polis müdahalesi ile 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, öfkeli depremzedeler arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Bayram Oteli enkazına geldi.

Burada yetkililere tepkileri devam eden depremzdeler, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Van Valisi Münir Karaoğlu'nu istifaya çağırdı.

Depremzedelerle görüşmeye çalışan Atalay, tepkilerin artması üzerine "Beni dinleyecek misiniz?" diye sorduktan sonra, elini sallayarak, olay yerinden ayrıldı. Ardından ise polis gaz bombaları ile müdahalede bulundu. Çıkan olaylarda, 2 kişi hafif şekilde yaralanırken, 3 kişi de gözaltına alındı. Polisin gaz bombalı müdahalesi üzerine ekiplerin arama-kurtarma çalışmalarına ara verildi.

ZAMAN'A GÖRE 'PROVOKASYON'
Zaman gazetesi ise böylesine acı bir durumda bile gerçekleri karartmaya çalıştı ve vatandaşlara provokatör yaftasını yapıştırıverdi. Zaman'ın haberinde şunlar söylendi:

"Bayram Oteli'nin önünde provokasyon
Van'da dün akşam meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan otel önüne gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gazetecilere açıklama yaparken bir grup provokatör, ortalığı karıştırdı.

Enkazda arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, otel önündeki bakanlara yönelik olarak, "Hükümet istifa, Tayyip istifa" sloganları atan gruba polis müdahalede bulundu. Oluşan gerginliğin büyüyerek devam etmesi üzerine, polis biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Biber gazlı müdahale ve oluşan kargaşa sebebiyle kurtarma ekipleri de enkaz başından ayrıldı."